Csőtörés elhárítás

Csőtörése van? Folyik a víz a falból, padlóból? Hívjon bennünket azonnal! Vízszivárgás keresés, csőtörés bemérés 0-24-óráig non-stop, bármikor, éjjel -nappal.

A csőtörés észrevehető jelei

Nem csak akkor van csőtörés, hogy ha már ömlik a víz a lakásban. Vannak  olyan észrevehető jelei a csőtörésnek, amikre ajánlott figyelni. Lehetnek szemmel látható és nem látható jelei.

Csőtörés látható jelei

Amit leginkább észre vehetünk az a teljesen elázott, nedves felület, amit láthatunk padlón, plafonon vagy a falon is. Sokszor elég nehéz észrevenni a jelenséget, mert összekeverhető például a rossz szigetelés vagy ennek hiányából kialakult nedvesedéssel is. Ezért fontos a jó megfigyelés, vagy ha nem értünk hozzá, hívjunk
szakembert, mert sok kiadástól óvjuk meg a pénztárcánkat és bosszúságtól  magunkat, ha időben észleljük a jelenséget. Sajnos sokszor bontás nélkül nehéz megoldani a problémát, ezért is szükséges, hogy a csőtörés pontos helyét meg tudjuk állapítani és így a legkisebb felületen történik majd a bontás.

csotores-elharitas-budapest

A csőtörés nem látható jelei

A szemünkkel látható jelek hamarább észrevehetőek, de a nem láthatóak is majdnem ugyan annyira elárulják magukat. Akár egy penészedés, ami egészségre is ártalmas lehet, nem csak a pénzünkre. (Azt azért tudni kell, hogy a penész sokféle egyéb hibára is utalhat.) Ránézünk a vízszámlánkra és nem hiszünk a szemünknek, mivel biztosak
vagyunk benne, hogy ennyi vizet nem használunk még locsolási időszakban sem. Ha nem a szolgáltató a ludas akkor gyanakodhatunk a nyomócső repedésére, törésére. Ilyen esetben felfigyelhetünk arra is, hogy kisebb a lakásban a víznyomás. Lehet a párás levegő is utaló jel, pláne, ha már régebb ideje létezik a jelenség, hiába követtünk el mindenféle párátlanító megoldást a lakásban. Ebben az esetben egy komolyabb átvizsgálást kell végezni, hogy honnan is érkezik az adott területre a folyamatos víz utánpótlás. A folyamatosan érezhető csatorna bűz is árulkodó jel, hogy valahol a
lefolyócső megsérülhetett.A kertünk talaján is észrevehetőek a jelek, például sarasodás vagy megsüllyedt és-vagy vizesedik a járda.

Mitől alakulhat ki a csőtörés?

Silány minőségű csőhálózat: Leginkább panelházaknál, régi bérházaknál és régi építésű családi háznál, nyaralónál, üzemnél, irodaháznál, intézményeknél tapasztalhatunk ilyen jellegű hibákat, mivel a régen használt anyagok már koruknál fogva sem praktikusak manapság. De az új építésű ingatlanoknál is előfordulhat csőtörés, akár egy nyomáspróba elmulasztásából, spórolásból vagy a rossz kivitelezésből származó hibából.

Régi csőhálózat: Tíz-tizenöt évnél öregebb ingatlanoknál már figyelni kell a csőhálózatot. Bármilyen szivárgást, nedvesedést vagy a hálózat nyomásának gyengülését észleljük vegyük igénybe szakember segítségét.

Hőmérséklet és időjárás hatásai: Nagyon fontos, hogy az elfagyás veszélye ne érje el a vízvezetékünket, ami kisebb-nagyobb repedéseket, ezáltal komoly csőtörést okoz, ami tavasszal az olvadáskor nagy mennyiségű vízelfolyásra ad lehetőséget. Fontos a precíz téliesítés: kerti csap elzárása, víz leeresztése, vízóra jól szigetelő letakarása...

Kivitelezési problémák: Mivel mindannyian tévedhetünk, akár egy felújítás vagy új ház építésekor is fordulhat elő szakmai hiba vagy hiányosság, ezért ajánlott egy új rendszert is felülvizsgálni. Kollégáink sokat látott és tapasztalt szakemberekből áll. Igyekszünk a legtökéletesebb munkát végezni otthonában.

A csőtörés elhárítás lépései

Legfontosabb a csőtörés helyét megállapítani. Erre a célra a legprecízebb és legmodernebb gépekkel és berendezésekkel vagyunk felszerelve. Ezek közül néhány legfontosabb gép: a hőkamerás vizsgálat, jelzőgázzal történő csőtörés bemérés, elektroakusztikus mérés, korrelációs bemérés.

Sajnos néha előfordul a legrosszabb forgatókönyv, ami a bontást jelenti. Ilyenkor a szakemberek kénytelenek kibontani a beméréssel felfedezett csőtörés helyét. Egy falban vagy padlóban levő vezeték meghibásodásakor ez sajnos elkerülhetetlen megoldás. Sok csőtörés esetében azért nem kell a bontáshoz folyamodni. Akár egy  mosdó vagy mosogató alatt lévő csőről, vagy bármilyen falon kívüli
vezetékről is van szó.

Mennyibe kerül a csőtörés elhárítás?

Függ a munkálatok mennyisége és milyenségétől, a csőtörés hely meghatározásától, a technika szükségességétől is. De  a keletkezett kár nagysága is nagyban befolyásoló tényező, hogy mióta áztatja a szivárgó víz az adott helyet és ezáltal milyen helyreállítási munkálatokra lesz szükség.

Csőtörés elhárítás után milyen teendőink vannak?

A szakemberek elvonulása után fontos egy-két dolgot megvizsgálnunk. Okozott-e a csőtörés egyéb kárt is az ingatlanban, vagy az ingóságokban. Lehetséges, hogy beáztattuk az alattunk levő szomszédot. Lehet, hogy penészedés alakult ki, vagy felázott a parketta. Esetleg a pincébe is befolyt a víz. Fontos a páramentesítés, amit e célból gyártott, forgalomban lévő és beszerezhető gépekkel könnyedén meg tud valósítani.

Csőtörés bemérés éjjel nappal az Önök szolgálatában.

Elégedett ügyfeleink az első munka után általában már minket hívnak újra, illetve ajánlják munkánkat másoknak is. Úgy gondoljuk, hogy a jól és pontosan elvégzett munka már önmagában bizalmat ébreszt ezért úgy dolgozunk ahogy azt magunktól is elvárnánk hasonló helyzetben.

Ha hívnak bennünket kérjük mondják el, hogy miben segíthetünk, milyen gyanús jeleket tapasztalnak, feltételezhető-e a csőtörés vagy vízvezeték repedés? A pontos címet is szükséges tudnunk, hogy időben a helyszínre érhessünk.

Mivel pontos árat csak akkor tudunk mondani, ha már tudjuk a csőtörés (vizesedés, csőrepedés stb. okát) ezért munkatársunk a telefonban mindig hozzávetőleges árajánlatot tud adni, hogy nagyjából mennyibe kerülhet a munka. Ha ügyfelünk elfogadja ajánlatunkat haladéktalanul sietünk a helyszínre és elkezdjük a munkát.

Bármilyen csőtöréssel, dugulással, gyanús penészfoltokkal, tócsával stb. kapcsolatban kereshetnek bennünket, igyekszünk a legjobb tudásunk szerint segíteni Önöknek.

Kerti csőtörés elhárítása és javítása

A vízhálózat vagy a lefolyóhálózat károsodása következtében, a víz kiáramlik a talajba amit fellazít és sarasodás képződik. A víz nagy "munkát" képes végezni mely következményei lehetnek, hogy a burkolatok alatti talajt kimossa például járda térburkolat. Ennek következményeképpen megsüllyedhetnek. Beáztathatják a pincét, aknát, ahol nagyobb mennyiségű víz is képződhet, ezzel komoly károkat is okozhatnak. Kialakulhat szivárgás a kerti csapoknál és ezek vízleeresztőinél is, vagy akár a nem megfelelően téliesített csöveknél és vízóráknál a téli fagyok felolvadása utáni időszakban.

Amennyiben ilyen problémát észlel kertjében, keressen minket és mi megtaláljuk a hibát, kérésre feltárjuk és megjavítjuk a hibás víz vagy csatorna vezeték adott szakaszát. Ha nagyon károsodott a csőhálózat és nem érdemes javítani, akkor cserét fogunk javasolni.

Szakképzett kollégáink a legmodernebb gépekkel elhárítják a problémát. A legtöbb esetben fizet a biztosító.

Miért válassza cégünket?

  • Éjjel nappal 0-24-óráig rendelkezésre állunk,
  • magasan felszerelt szervizautónk segítségével bármilyen problémára megtaláljuk a megoldást.
  • Duguláselhárítással is foglalkozunk, tehát nem csak csőtöréssel kapcsolatban kereshetnek minket.
  • Hétvégén is dolgozunk, ünnepnapokon is. nekünk ügyfeleink az első.
  • Évtizedes tapasztalattal rendelkezünk a csőtörés bemérés területén,
  • Nem csak megállapítjuk a csőtörés vízszivárgás helyét, hanem ki is javítjuk a meghibásodott csőszakaszt.
  • Magasan képzett vízszerelő mesterekkel dolgozunk.

A pontos munkavégzés feltétele a megfelelő gyakorlat és a jó szervizháttér. Évtizedek óta foglalkozunk duguláselhárítással, csőtörés beméréssel, nyomvonal megállapítással, méréssel. A szükséges szervizhátteret korszerű mobil csőtörés bemérés szervizautónk biztosítja, amelyben minden szükséges felszerelés megtalálható amire a munka során esetleg szükségünk lehet.

Vállalkozásunk a nap 24 órájában hívható.