Falnedvesség mérés

Falnedvesség mérés, padló nedvesség mérés. Hívjon ha vizesedést tapasztal, és pontosan megmérjük a felületek nedvesség tartalmát. A családi házak falában elő szokott fordulni csőrepedés, csőtörés. Anyagfáradás miatt, a szerkezet dilatációs mozgása miatt, vagy valami megsérti a csövet, belefúrnak, belevernek egy szöget stb. Már egy tizedmilliméteres résen is elindul a víz van, hogy csak csepeg, van hogy kisebb sugárban folyik a víz, a lényeg az, hogy beindul egy folyamat amelynek rendkívül káros hatásai vannak.

falnedvesseg-mero-muszer

Egyrészt a víz feleslegesen folyik, és ez lényege költségekkel járhat, másrész a víz áztatja a falakat, aljzatot és penészesedét, egyéb szerkezeti károkat okozhat, valamint a megjelenő penészgomba miatt egészségtelen is.

falnedvesseg

A legegyszerűbb vizsgálatnál a fal műszeres nedvesség tartalmának vizsgálatával történik. A mérés elve, hogy a vizes fal másképpen vezeti az áramot mint a száraz fal. A műszer százalékos értékben jelzi ki a fal víztartalmát. Ha valószínűsíthető, hogy a falban sérült meg a vezeték, ezzel a módszerrel jól behatárolható a sérülés helye.