Duguláselhárítás

Duguláselhárítás Budapesten és Pest-megye teljes területén éjjel-nappal, ünnepnapokon is. 24-órás ügyfélszolgálatunk non-stop fogadja az Ön hívását. Megkeresése után igyekszünk a lehető leggyorsabban a helyszínre érkezni.
Tapasztalt vízvezeték szerelő és duguláselhárításban jártas  szakembereink 15-20 éves tapasztalattal, a legnagyobb odafigyeléssel és szakértelemmel igyekszenek megoldani a lakásában, kertjében, irodájában vagy üzletében kialakult dugulást. Fertőtlenítő és karbantartó munkákat is elvégezzük.

dugulaselharitas-budapest

Számunkra a legfontosabb, hogy Ön mihamarabb visszanyerhesse a  megszokott komfortérzetét.Ezért célunk, hogy a lehető legrövidebb idő alatt megkeressük és feltárjuk a problémás helyet és elhárítsunk minden ezzel kapcsolatos hibaforrást. Szakértelem és korrekt árak, garanciával.

Budapesten elég kemény víz folyik a csapból, ezért hamar vízkövessé válhat a csatorna rendszer fala, ami érdes lerakódást eredményez. Ezen nagyon könnyen megakadnak a szilárdabb részecskéket tartalmazó szennyeződések amik származhatnak WC.-ből, mosogatóból, mosogatógépből, mosdóból, zuhanyzóból, stb. Ilyen esetben szűkül a csőhálózat keresztmetszete, amit házilagos módszerekkel nem lehet kitisztítani. Ekkor Woma mosást szoktunk alkalmazni ami visszaadja a csatorna valós keresztmetszetét.

Amennyiben szükséges kamerás vizsgálatot is alkalmazunk. A legfontosabb, hogy roncsolás, bontás nélkül tudjuk elhárítani,  megszüntetni a problémát és visszaállítani az eredeti megszokott állapotot otthonában.

A dugulás előjelei.

Különböző előjelek figyelmeztetnek, hogy dugulás van, vagy dugulás van kialakulóban.
Amikor maximum vízsugárral nyitjuk ki a csapot és nem tudja elnyelni a vizet, visszadumál a lefolyó (bugyog), vagy összegyűlik a víz a  mosdóban, mosogatóban vagy zuhanytálcában, akkor tudjuk, hogy dugulás van. Először csak kisebb szennyeződések akadnak meg a csatorna falán, aztán egyre több és nagyobbak is, ezáltal szűkül a csatorna keresztmetszete és kialakulóban van a dugulás. A másik jel lehet, hogy ha van a lakásban padlóösszefolyó, és itt kiönt a víz. A padlóösszefolyókat is érdemes időnként kitisztítani, karbantartani. Társasházaknál előfordulhat, hogy egy alsóbb szinten történik a dugulás és a felette levő szinten kiönt a szennyvíz. Társasházaknál és több szintes épületeknél javasolt tisztítónyílásokat beszerelni.

A legrosszabb dolog, amikor beleesik valami a csatorna rendszerbe és elzárja a lefolyó szennyvíz útját és ezzel hatalmas dugulást okoz. Ilyenkor nem szabad a beleesett tárgyat tovább tolni, hanem az arra megfelelő eszközzel kell eltávolítani a csatorna rendszerből. Ilyen esetben jól jön a kamerás vizsgálat, hogy lássuk mivel állunk  szemben.

Amennyiben bármilyen dugulásra is gyanakszik, hívjon minket a nap  24.órájában és sietünk segítségére.

Néhány jótanács.

WC-be semmilyen ételmaradékot ne öntsünk. Vékonyabb WC-papírt érdemes használni, mert az nem áll össze csomókba. Lehetőleg ne kosaras illatosítót használjunk, mert könnyen beleeshet és dugulást okozhat.

Ne használjunk balzsamos mosogatószert, mert könnyebben lerakódik. Mosogató gépbe és mosógépbe folyékony mosogatószer a javasolt. Apró lyukú szűrőt ne használjunk, mivel csökkenti a víz áramlását.

A lefolyókat rendszeresen ajánlott karbantartani, két-három havonta. Lehet alkalmazni lefolyó tisztító szereket, de van olcsóbb és környezetkímélőbb módszer is, amit ecetes, forróvízzel való átöblítéssel tudjuk elérni, de ha teszünk hozzá szódabikarbónát akkor még hatékonyabb megoldást érünk el.

Keressen minket a hét bármely szakán forró vonalunkon, és a lehetőségek  szerint azonnal indulunk, ingyenes kiszállással a legrövidebb idő alatt érkezünk.