Vízszivárgás keresés

Vízszivárgás műszeres keresése. Bárhol szivárog a víz, megtaláljuk! A csővezetékekben a szerelvényeknél, a csatlakozásoknál és illesztéseknél bárhol szivárgás indulhat. Az épületek fala is mozog, nem csak földrengésnél, hanem hőmérséklet változásnál is (dilatáció).

Problémákat okozhat akár egy szög beverése is, ha az eltalál egy falban futó vízvezetéket. Volt egy emlékezetes eset, amikor a szobaajtókban a küszöb felfúrásánál sikerült a szigetelt padlóban futó összes vízvezetékeket átfúrni…

vizszivargas

A műszeres csőtörés bemérés gyors és egyértelmű eredményt ad, nem kell a burkolatokat megbontani, nem kell felásni az egész kertet, vagy leverni a falról a vakolatot, hogy megtudjuk a csőtörés helyét.

A műszeres csőtörés bemérés gyors, hatékony és olcsóbb mint a hagyományos feltárós, kiásós megoldás. A műszeres beméréssel bontás nélkül csak meghatározni lehet a csőrepedés helyét. A helyreállítás, csőtörés javítása már a hagyományos eszközökkel történik.

Viszont jelentős idő és költség spórolható meg vele, hiszen elegendő azon a kis részen bontani ahol a cső sérülés található.

muszeres-csotores-bemeres

A műszeres csőrepedés bemérés további előnye az olcsósága is, hiszen a vízhálózat feltárása hagyományos eszközökkel jelentős költségekkel jár. Ki kell ásni a kerti csővezetéket, bent az épületben a falban futó vezetékeket is fel kell tárni, ez a vezetékeket fedő burkolatok eltávolításával is jár. Ha megvan a szivárgás helye, akkor a teljes feltárt rész újra be kell fedni, burkolni ami jelentős költség és az épület méreteivel együtt nő. Ha műszerrel tárjuk fel a szivárgás helyét, akkor csak egy kis részen kell kiásni a földet vagy megbontani a burkolatot, ami azért lényegesen kevesebb munkával és zajjal jár, valamint a képződő törmelék, sitt, szemét is jóval kevesebb. Így könnyen belátható, hogy a műszeres feltárás olcsóbb minden más módszernél.

A csőtörés biztosítási esemény. Minden költséget ami a csőtöréssel kapcsolatos kifizeti a biztosító, abban az esetben ha a biztosított is közreműködik a kár enyhítésében. Minden biztosító törekszik arra, hogy a kár esetén a biztosítottnak kifizetett összeg minél kevesebb legyen. Ezért fontos lehet tudni hogy csőtörés esetén a biztosító milyen bemérési módszert támogat. A kárt az észleléstől számított 2 munkanapon belül kell bejelenteni a biztosítónak. A bejelentést követő 5 napon belül a biztosító leszemlézi a helyszínt és utána kezdhető el a javítás. A szemle előtt csak a további kár megakadályozásához szükséges lépéseket szabad elvégezni. A káresemény bejelentése legegyszerűbben az adott biztosító oldalán történhet.

A modern épületgépészeti eljárások változatos vízcsőhálózati megoldásokat alkalmazhatnak. Gyakori, hogy  a  padlószigetelésben és a gipszkarton falakban vannak elrejtve a szennyvíz illetve a vízhálózati és elektromos vezetékek amelyek kívülről egyáltalán nem észlelhetőek. Így tehát a nyomvonal meghatározása is csak műszeres úton lehetséges. A technológia fejlődésével egyre jobb minőségű műszerek jelennek meg a piacon, melyeknek a segítségével bármilyen vezeték pontos nyomvonala meghatározható, illetve segítenek a csőrepedés helyének pontos feltárásában. A nyomvonal meghatározását többféle körülmény nehezítheti. Milyen mélyen van a csővezeték, milyen burkolat illetve szigetelés van rajta, illetve van-e vasbeton háló felette. A csőtörés bemérés nem csak egyfajta műszerrel történik, hanem a csővezeték helyének és a fent leírt nehezítő körülményeknek a függvénye, hogy melyik műszerrel tudjuk a csőrepedés helyét pontosan bemérni. Ezeknek a műszereknek a használata komoly szakértelmet igényel, hiszen bonyolult és finom műszerek ezek és csak a szakértő kezekben hoz kielégítő eredményt. Weboldalunkon szeretnénk néhány szóban bemutatni ezeket, hogy ügyfeleink laikusként is képben legyenek ezek használatáról.

Szolgáltatásaink, amelyekben számíthat ránk:

Évek óta a csőtörések bemérését végezzük többezer feltárt és kijavított csőszakaszt tudva magunk mögött. Ügyfeleink elégedettsége a garancia arra, hogy eredményes és jó munkát végzünk.

Válasszon bennünket ha

 • Jó minőségű munkát szeretne kapni kedvező áron.
 • Szakértő vízszerelőt keres,
 • nem csak a bemérést szeretné elvégeztetni,
 • teljes körű vízszerelés, javítás szolgáltatást keres,
 • Budapesti és Országosan is elérhető vízszerelőre van szüksége,
 • többféle mérési módszerrel állunk ügyfeleink rendelkezésére,
 • Mindennel felszerelt szervizautóval megyünk a helyszínre.
 • Csőtörés bemérés 0-24-óráig képzett vízszerelők, felszerelt szervizautó.

Kevesen tudják, de a csőtörés biztosítási esemény. Minden költséget, ami a csőtöréssel kapcsolatos kifizeti a biztosító, abban az esetben, ha a biztosított is közreműködik a kár enyhítésében. A kárt az észleléstől számított két munkanapon belül kell bejelenteni a biztosítónak. A bejelentést követő 5 napon belül a biztosító megtekinti a helyszínt és utána kezdhető el a javítás. Minden biztosító törekszik arra, hogy a kár esetén a biztosítottnak kifizetett összeg minél kevesebb legyen. Ezért fontos lehet tudni, hogy csőtörés esetén a biztosító milyen bemérési módszert támogat.  A megtekintés előtt csak a további kár megakadályozásához szükséges lépéseket szabad elvégezni. A káresemény bejelentése legegyszerűbben az adott biztosító oldalán történhet.

Milyen adatokra van szükségünk a csőtörés bemérés során?

 • Hol van a csőtörés helye, pontos lakcím.
 • Mikor mehetünk felmérni a csőtörés pontos helyét?
 • Miből gondolja, hogy csőtörés lehet, milyen jeleket tapasztalt?

Ha felhív bennünket akkor mondja el vízszerelő munkatársunknak, hogy milyen jelek alapján gondolja, hogy csőtörés lehet. Kollégánk ad egy hozzávetőleges árajánlatot és ha Ön ezt elfogadja akkor a helyszínre megyünk bemérni a csőtörés helyét a megbeszélt időpontban.