Csőtörés javítás

Csőtörés javítás Budapesten és országosan 0-24-óráig SOS éjjel, nappal. Hívjon bennünket, ha csőtörés jeleit észleli, vagy tudomására jut, hogy csőtörés lehet az ingatlanban, de nem tudja, pontosan hol. Ilyenkor a helyszínen műszerekkel kiderítjük a csőtörés okát és az ügyeletes vízvezeték szerelő meg is javítja a meghibásodott csővezetéket.

Mikor gyanakodjunk, hogy csőtörés van az ingatlanban?

Ha nedves felületeket veszünk észre a plafonon, padlón, falakon, ha tócsában áll a víz valahol és nincs rá magyarázat akkor gyanakodhatunk, hogy csőtörésünk van. Néha elég nehéz észrevenni a jelenséget, mert összekeverhető például a rossz szigetelés vagy ennek hiányából kialakult nedvesedéssel is. Ezért fontos a jó megfigyelés, vagy ha nem értünk hozzá, hívjunk szakembert, mert sok kiadástól óvjuk meg a pénztárcánkat, ha időben észleljük a jelenséget és megkezdjük a hiba elhárítását. Sajnos sokszor bontás nélkül nehéz megjavítani a törött, repedt csővezetéket, ezért is szükséges, hogy a csőtörés pontos helyét meg tudjuk állapítani és így a legkisebb felületen történik majd a bontás.

csotore-javitas

Mi a teendő, ha észrevesszük, hogy valahol csőrepedés, csőtörés van?

Először is zárjunk el minden vizes szerelvényt, csapot. A mosógépet, mosogatógépet kapcsoljuk ki, a WC-t ne húzzuk le, illetve azt is elzárhatjuk, ha egyébként a tartály hajlamost szivárogtatni a vizet.

Ha minden vízfogyasztót elzártunk, és megnézzük a vízórát, akkor a kis fekete keréknek mozdulatlanul kell állnia, és nem szabad megmozdulnia. Ha a kis kerék mozog és fogyasztást mér akkor valószínűleg valahol csőtörésünk van, vagy valamelyik szerelvénynél folyik a víz.

Sokszor a WC tartály csöpög és az automata feltöltő szifon néha utána engedi a vizet, ezt megfigyelhetjük, ha a tartály feltöltése után csöpögő hangot hallunk, vagy néha véletlenszerűen bekapcsol a WC tartályban a tartály feltöltés szelep és vizet enged a tartályba.

Ha erős a gyanú, hogy valahol csőtörés van, akkor a legjobb, ha a károk enyhítésének az érdekében hívnak bennünket telefonon.

A csőtörés elhárítás lépései

Legfontosabb a csőtörés helyét megállapítani. Erre a célra a legprecízebb és legmodernebb műszerekkel és jelzőeszközökkel vagyunk felszerelve. Ezek közül néhány legfontosabb gép: az elektroakusztikus mérés, korrelációs bemérés, hőkamerás vizsgálat, jelzőgázzal történő csőtörés bemérés. A helyszínen a csőtörés valószínűsíthető helye alapján választjuk ki a mérési módot, illetve a környezet, az ingatlan helyzete is befolyásolja, hogy milyen mérési módszert választunk.

Ha megkezdjük a mérési munkát, általában 100%-os pontossággal meg tudjuk határozni a csőtörés helyét.

Sajnos néha előfordul a legrosszabb forgatókönyv, ami a bontást jelenti. Ilyenkor a szakemberek kénytelenek kibontani a beméréssel felfedezett csőtörés helyét. Egy falban vagy padlóban levő vezeték meghibásodásakor, csőtörés esetén ez sajnos elkerülhetetlen megoldás. Sok csőtörés esetében azért nem kell a bontáshoz folyamodni, mert falon kívüli csőről, vagy bármilyen falon kívüli vezetékről van szó.

A csőtörés biztosítási esemény. Minden költséget ami a csőtöréssel kapcsolatos kifizeti a biztosító, abban az esetben ha a biztosított is közreműködik a kár enyhítésében. A kárt az észleléstől számított 2 munkanapon belül kell bejelenteni a biztosítónak. A bejelentést követő 5 napon belül a biztosító szemlézi a helyszínt és utána kezdhető el a javítás. A szemle előtt csak a további kár megakadályozásához szükséges lépéseket szabad elvégezni. A káresemény bejelentése legegyszerűbben az adott biztosító oldalán történhet. Minden biztosító törekszik arra, hogy a kár esetén a károsultnak kifizetett összeg minél kevesebb legyen. Ezért fontos tudni, hogy csőtörés esetén a biztosító milyen bemérési módszert támogat.

A csőtörés műszeres bemérés -re a munka megkezdésekor adunk egy árajánlatot. A teljes csőtörés helyreállítás árát  akkor tudjuk megbecsülni, illetve akkor tudunk árajánlatot adni a csőtörés megszüntetésére, ha már tudjuk a csőrepedés helyét, és meg tudjuk becsülni az elvégzendő munka nagyságát. Olcsó csőtörés bemérés árak! Ha tudjuk a csőtörés pontos helyét, és a feltárási, javítási munka nagyságát is, akkor tudunk a csőtörés megszüntetésére és a javításra is végleges árat adni, csak az elvégzett munka után kell fizetni. A műszeres bemérés után fel kell tárni a csőtörés helyét, hogy megnézzük a hiba nagyságát, és láthatóvá váljon a sérült csőszakasz.

Minden esetben törekszünk rá, hogy a lehető leggyorsabban a legkisebb költséggel járó módszert alkalmazzuk a csőtörés bemérés során. A helyreállításnál is csak a feltétlenül szüksége részt bontjuk ki, amennyire a szakszerű javításhoz szükség van. Vízszivárgás javítás, vízszerelés, csőszerelés garanciával a helyszínen.

Mivel évente több száz csőtörés bemérést és duguláselhárítást végzünk, ezért kiváló tapasztalatokkal rendelkezünk e téren, tehát a hibát, hibákat minden esetben megtaláljuk. A javítási, hibaelhárítási munkákra garanciát vállalunk.

Hívjon Ön is ha csőtörés jeleit tapasztalja ingatlanában, csurog, csöpög, penészfoltok jelennek meg hívjon és mi a helyszínen felderítjük a hiba okát és meg is szüntetjük a csőtörést, csőrepedést. Hívhat a fenti telefonszámon éjjel, nappal SOS Non-Stop 0-24-óráig bármelyik nap akár hétvégén is.