Elektroakusztikus csőtörés bemérés

Elektroakusztikus csőtörés bemérés szakszerűen kedvező áron akár azonnali indulással. Hívjon bennünket ha csőtörést, csőrepedést észlel és megállapítjuk a pontos helyét. Ez a módszer nagyon hasonló a korrelációs módszerhez, ugyanis hasonlóan a csőtörés által keltett hanghullámok segítségével méri ki a műszer a szivárgás helyét. Itt talajmikrofonokat használunk érzékelőként, és a műszer szűri a talajban egyébként előforduló zajokat, ezáltal pontos mérési eredményt kapunk.

elekroakusztikus-2

A korrelációs és az elektroakusztikus módszer bár sokban hasonlít, a körülmények alapján mégis jól eldönthető, hogy melyiket választjuk.

elektroakkusztikus

A vizsgálat során a mikrofonokat rejtő tesztpálcával keressük meg a zaj forrását, ehhez két tesztpálcát használunk, amelyek segítségével meg tudjuk határozni a vízszivárgás által keltett zaj forrását. Ha már nagyjából be lett határolva a szivárgás helye, egy talajmikrofonnal pontosan rá tudunk találni a szivárgásra. A műszer pontos információt ad a csőtörés helyéről. 

Válasszon bennünket ha

 • Jó minőségű munkát szeretne kapni kedvező áron.
 • Szakértő vízszerelőt keres,
 • nem csak a bemérést szeretné elvégeztetni,
 • teljes körű vízszerelés, javítás szolgáltatást keres,
 • Budapesti és Országosan is elérhető vízszerelőre van szüksége,
 • többféle mérési módszerrel állunk ügyfeleink rendelkezésére,
 • Mindennel felszerelt szervizautóval megyünk a helyszínre.
 • Csőtörés bemérés 0-24-óráig képzett vízszerelők, felszerelt szervizautó.

Milyen adatokra van szükségünk a csőtörés bemérés során?

 • Hol van a csőtörés helye, pontos lakcím.
 • Mikor mehetünk felmérni a csőtörés pontos helyét?
 • Miből gondolja, hogy csőtörés lehet, milyen jeleket tapasztalt?

Ha felhív bennünket akkor mondja el vízszerelő munkatársunknak, hogy milyen jelek alapján gondolja, hogy csőtörés lehet. Kollégánk ad egy hozzávetőleges árajánlatot és ha Ön ezt elfogadja akkor a helyszínre megyünk bemérni a csőtörés helyét a megbeszélt időpontban.

Vízszivárgás esetén vannak jelek, amelyek alapján fel lehet ismerni, hogy csőtörés alakulhatott ki, ilyenek a kis víztócsa, felázások a falakon, penészfoltok, víz a vízóra aknában, a pincében, egyéb helyiségben.

Általában a szemmel látható részeket vizsgáljuk meg először látszik-e, hogy honnan folyik ki a víz, vagy pedig a szivárgás helye rejtve marad. Ha nem látjuk a szivárgás helyét mindenképpen célszerű csőtörés bemérést kérni hiszen gyorsan a helyszínre érkezünk, és a bontás méreteihez képest aprópénzért bemérjük a hiba okát, helyét, és meg is javítjuk a meghibásodott csőszakaszt. Ha felássuk a kertet, leverjük a burkolatokat akkor akaratlanul is többmilliós kárt okozhatunk önmagunknak. A csőtörés beméréssel néhány tízezer forintból megoldható és kijavítható a hiba, amellett az időközben elfolyt vízből származó kárunk is kisebb lehet, ha gyorsan cselekszünk.

Szolgáltatásaink, amelyekben számíthat ránk:

Évek óta a csőtörések bemérését végezzük többezer feltárt és kijavított csőszakaszt tudva magunk mögött. Ügyfeleink elégedettsége a garancia arra, hogy eredményes és jó munkát végzünk.

Kevesen tudják, de a csőtörés biztosítási esemény. Minden költséget, ami a csőtöréssel kapcsolatos kifizeti a biztosító, abban az esetben, ha a biztosított is közreműködik a kár enyhítésében. A kárt az észleléstől számított két munkanapon belül kell bejelenteni a biztosítónak. A bejelentést követő 5 napon belül a biztosító megtekinti a helyszínt és utána kezdhető el a javítás. Minden biztosító törekszik arra, hogy a kár esetén a biztosítottnak kifizetett összeg minél kevesebb legyen. Ezért fontos lehet tudni, hogy csőtörés esetén a biztosító milyen bemérési módszert támogat.  A megtekintés előtt csak a további kár megakadályozásához szükséges lépéseket szabad elvégezni. A káresemény bejelentése legegyszerűbben az adott biztosító oldalán történhet.

Nem csak csőtörés bemérés ügyekben hívhat bennünket!

Nyomvonal meghatározását is vállaljuk, amely nem lehetséges más módon csak műszeres nyomvonal meghatározás -al. Milyen esetben lehet szükség nyomvonal bemérés re, nyomvonal meghatározásra?

Bármilyen mélyebb kerti munka esetén nagyon jól jöhet, ha tudjuk pontosan milyen csövek futnak a kertben és hol, amelyek lehetnek nagynyomású vízcsövek, szennyvíz csövek, illetve erősáramú vezetékek is. Ne egy feltörő vízsugár tudassa velünk, hogy van nagynyomású cső a kertünkben és ne a szikrázásból és füstfelhőből derüljön ki, hogy a kerti kandeláber világítása a földben van elvezetve.

Minden föld alatti létesítmény kideríthető nyomvonal vizsgálattal, és megelőzhető a károkozás. Már egy egyszerű talajcsavar betekerésével nagy problémákat tudunk okozni, ha azt a szennyvíz elvezető csatornába tekerjük bele. Kerüljön képbe, hogy mi van a kertjében a föld alatt. Ezzel megelőzhetők a nagyobb károk és az esetleges fejlesztések is képbe kerülhetnek. Tudta, hogy egy méter alatt van a fagyhatár? Ezért a kertben lévő vízcsöveket célszerűen jóval lejjebb szokták beásni, hogy ne fagyjanak el akkor sem, ha nagyon hideg van odakint. Tehát ha újonnan vásárolt ingatlant, akkor célszerű nyomvonal meghatározást kérnie, hogy pontosan tudja, milyen a csőhálózata és hogyan van kiépítve. Ez a karbantartást és a szerelési munkálatokat is segítheti majd.

Hőkamerás vizsgálat

A hőkamera drága de jó eszköz a szabad szemmel nem látható dolgok vizsgálatára és mérésére. Segítségével képet kaphatunk a padlófűtésünk állapotáról, a falban futó csövek állapotáról, illetve a szigetelésekről, vagy éppen a szigeteletlenségről, hőhidakról. A termodinamikai felmérés nem csak a hőszigetelés hiányosságait fedheti fel, hanem olyan problémákat is megmutathat amit másképpen nem vennénk észre, például ha a küszöb csavarjával átfúrtuk a padlófűtés csövét. Hőkamerás vizsgálat miatt is hívhatnak bennünket, kedvező árak, tapasztalt hozzáértő munkatársaink segítségével hasznos diagnosztikai eszköz lehet az Ön otthonában is a hőkamera.

Hívjon ha segíthetünk felderíteni a csőhálózat hibáját műszeres csőtörés beméréssel.