Kamerás csatornavizsgálat

Csatorna kamerázás, kamerás csatornavizsgálat, a csőtörés vagy a dugulás okának és helyének pontos behatárolása. Amikor csőrepedés van valahol, vagy csőtörés, esetleg dugulás keletkezik a víz illetve csatornahálózatban, akkor vannak eldugott helyek ahol nagyon nehéz külső műszeres vizsgálattal meghatározni a csőtörés vagy dugulás helyét. Ha nincs megfelelő eszköz a hiba felderítéséhez akkor jön a találgatás, a találomra bontás és a sok laikus a remek tanácsaival, viszont előrébb nem jutunk a hiba feltárását illetően.

csatorna-kamera

Főleg az épületen belül keletkezett csőtörések és dugulások vizsgálhatók ki gyorsan és bontás mentesen, hiszen elegendő  a csővizsgáló kamerát a csővezetékbe tolni és már látható a csövek állapota belülről, a rozsdásodás, az esetleges vízköves lerakódások, a beszűkülések, vagy akár a csőtörés vagy dugulás helye is. Ezzel a módszerrel nagyon gyorsan és könnyen be tudunk határolni rengeteg problémát, és a kritikus csőszakaszt, vagy hibát is centiméter pontosan meg tudjuk határozni.

kamera-vizsgalat

A kamerás csatornavizsgálattal be tudunk hatolni a padlóban futó csövek belsejébe is, és meg tudjuk vizsgálni őket belülről, erre semmilyen más vizsgálat nem képes. Ugyanígy segítséget nyújt a kamerás csatornavizsgálat akkor is ha nagyon kis lyukon szivárog a víz, csak minimálisan csepeg, ezért a zaj és mikrofonos vizsgálatok nem vezetnek eredményre. Az endoszkópos kamera mindent lát, hiszen erős fényforrással nagyítva vizsgálhatók meg a csőszakaszok olyan rejtett vagy nehezen hozzáférhető helyen is, ahova bontás nélkül nem juthatunk el.

A kamera által közvetített kép alapján a hiba tökéletesen behatárolható és csak azt a csőszakaszt kell kibontani ahol a csőrepedés vagy dugulás található. Ezáltal jelentős megtakarítást érhetünk el, időt és pénzt spórolhatunk meg. Ha nem egyértelmű, hogy hol van a csőtörés, vagy dugulás helye akkor mindenképpen érdemes a csatorna kamerát segítségül hívni, hiszen gyorsan és hatékonyan tudjuk behatárolni a hiba helyét.

Hőkamerázás

A melegvizes rendszereknél jól használható módszer, ha a padlóban vagy a falakban szivárog a melegvíz, a hőkamerával a probléma jól behatárolható.

Bármilyen csatornakamerázás vagy csőrepedés, dugulással kapcsolatos kérdés esetén hívjon bennünket a fenti telefonszámon!