Kamerás csatornavizsgálat

Csatorna kamerázás, kamerás csatornavizsgálat, a csőtörés vagy a dugulás okának és helyének pontos behatárolása. Amikor csőrepedés van valahol, vagy csőtörés, esetleg dugulás keletkezik a víz illetve csatornahálózatban, akkor vannak eldugott helyek ahol nagyon nehéz külső műszeres vizsgálattal meghatározni a csőtörés vagy dugulás helyét. Ha nincs megfelelő eszköz a hiba felderítéséhez akkor jön a találgatás, a találomra bontás és a sok laikus a remek tanácsaival, viszont előrébb nem jutunk a hiba feltárását illetően.

csatorna-kamera

Főleg az épületen belül keletkezett csőtörések és dugulások vizsgálhatók ki gyorsan és bontás mentesen, hiszen elegendő  a csővizsgáló kamerát a csővezetékbe tolni és már látható a csövek állapota belülről, a rozsdásodás, az esetleges vízköves lerakódások, a beszűkülések, vagy akár a csőtörés vagy dugulás helye is. Ezzel a módszerrel nagyon gyorsan és könnyen be tudunk határolni rengeteg problémát, és a kritikus csőszakaszt, vagy hibát is centiméter pontosan meg tudjuk határozni.

kamera-vizsgalat

A kamerás csatornavizsgálattal be tudunk hatolni a padlóban futó csövek belsejébe is, és meg tudjuk vizsgálni őket belülről, erre semmilyen más vizsgálat nem képes. Ugyanígy segítséget nyújt a kamerás csatornavizsgálat akkor is ha nagyon kis lyukon szivárog a víz, csak minimálisan csepeg, ezért a zaj és mikrofonos vizsgálatok nem vezetnek eredményre. Az endoszkópos kamera mindent lát, hiszen erős fényforrással nagyítva vizsgálhatók meg a csőszakaszok olyan rejtett vagy nehezen hozzáférhető helyen is, ahova bontás nélkül nem juthatunk el.

A kamera által közvetített kép alapján a hiba tökéletesen behatárolható és csak azt a csőszakaszt kell kibontani ahol a csőrepedés vagy dugulás található. Ezáltal jelentős megtakarítást érhetünk el, időt és pénzt spórolhatunk meg. Ha nem egyértelmű, hogy hol van a csőtörés, vagy dugulás helye akkor mindenképpen érdemes a csatorna kamerát segítségül hívni, hiszen gyorsan és hatékonyan tudjuk behatárolni a hiba helyét.

Hőkamerázás

A melegvizes rendszereknél jól használható módszer, ha a padlóban vagy a falakban szivárog a melegvíz, a hőkamerával a probléma jól behatárolható. 

A hőkamera a lép készítése során egy sor matematikai algoritmust alkalmaz. Mivel a kamera csak azt az elektromágneses sugárzást képes látni, amely emberi szemmel nem látható, ezért képet épít a rögzített adatokból a kijelzőn és látható képet rögzít, általában JPG formátumban.

Egy tárgy infravörös képalkotó segítségével történő hőmérsékletméréséhez meg kell becsülni vagy meg kell határozni az objektum emissziós tényezőjét. A gyors munka érdekében a termográfus hivatkozhat egy adott típusú objektum emissziós táblázatára, és beírhatja ezt az értéket a képalkotóba. A képalkotó ezután kiszámítja az objektum érintkezési hőmérsékletét a táblázatból beírt érték és a tárgy infravörös sugárzásának a képalkotó által észlelt értéke alapján. Az érintésmentes hőmérsékletrögzítő szerepének betöltése érdekében a kamera az emissziós tényezővel módosítja a vizsgált tárgy hőmérsékletét.

Más algoritmusok is használhatók a mérés befolyásolására, beleértve az átvivő közeg (általában levegő) átviteli képességét és az adott közvetítő közeg hőmérsékletét. Mindezek a beállítások befolyásolják a megtekintett objektum hőmérsékletének végső kimenetét.

Ez a funkció teszi a hőkamerát kiváló eszközzé elektromos és mechanikai rendszerek vizsgálatához és karbantartásához az iparban és a kereskedelemben. A megfelelő kamerabeállítások használatával és a képrögzítés körültekintésével a hőkibocsátó rendszerek átvizsgálhatók, és a problémák megkereshetők. A melegvizes rendszerek hibáit (melegvizes csövek, padlófűtés stb.) például nagyon könnyű megtalálni.

Csőtörés bemérés éjjel nappal

Ha hívnak bennünket kérjük mondják el, hogy miben segíthetünk, milyen gyanús jeleket tapasztalnak, feltételezhető-e a csőtörés vagy vízvezeték repedés? A pontos címet is szükséges tudnunk, hogy időben a helyszínre érhessünk. Mivel pontos árat csak akkor tudunk mondani, ha már tudjuk a csőtörés (vizesedés, csőrepedés stb. okát) ezért munkatársunk a telefonban mindig hozzávetőleges árajánlatot tud adni, hogy nagyjából mennyibe kerülhet a munka. Ha ügyfelünk elfogadja ajánlatunkat haladéktalanul sietünk a helyszínre és elkezdjük a munkát.

Miért válassza cégünket?

  • Éjjel nappal 0-24-óráig rendelkezésre állunk,
  • magasan felszerelt szervizautónk segítségével bármilyen problémára megtaláljuk a megoldást.
  • Duguláselhárítással is foglalkozunk, tehát nem csak csőtöréssel kapcsolatban kereshetnek minket.
  • Hétvégén is dolgozunk, ünnepnapokon is.
  • Évtizedes tapasztalattal rendelkezünk a csőtörés bemérés területén,
  • Nem csak megállapítjuk a csőtörés vízszivárgás helyét, hanem ki is javítjuk a meghibásodott csőszakaszt.
  • Magasan képzett vízszerelő mesterekkel dolgozunk.

Bármilyen csőtöréssel, dugulással, gyanús penészfoltokkal, tócsával stb. kapcsolatban kereshetnek bennünket, igyekszünk a legjobb tudásunk szerint segíteni Önöknek.

Bármilyen csatornakamerázás vagy csőrepedés, dugulással kapcsolatos kérdés esetén hívjon bennünket a fenti telefonszámon!