Hőkamerázás

Hőkamerázás, hőkamerás csatornavizsgálat, csőtörés felderítése Budapesten és országosan. Hőkamerás vizsgálat hőkamerás mérés. Infravörös termokamerás méréseink segítségével olyan területre nyerhet betekintést amely az emberi szem számára egyébként láthatatlan. Minden anyagnak más az emissziója, amely a hőmérséklettől és az infravörös hullámhossztól függően változhat. Egy tárgy infravörös képalkotó segítségével történő hőmérsékletméréséhez meg kell becsülni vagy meg kell határozni az objektum emissziós tényezőjét. A gyors munka érdekében a termográfus hivatkozhat egy adott típusú objektum emissziós táblázatára, és beírhatja ezt az értéket a képalkotóba. A képalkotó ezután kiszámítja az objektum érintkezési hőmérsékletét a táblázatból beírt érték és a tárgy infravörös sugárzásának a képalkotó által észlelt értéke alapján.

hokamera

Miért válassza cégünket?

  • Éjjel nappal 0-24-óráig rendelkezésre állunk,
  • magasan felszerelt szervizautónk segítségével bármilyen problémára megtaláljuk a megoldást.
  • Duguláselhárítással is foglalkozunk, tehát nem csak csőtöréssel kapcsolatban kereshetnek minket.
  • Hétvégén is dolgozunk, ünnepnapokon is.
  • Évtizedes tapasztalattal rendelkezünk a csőtörés bemérés területén,
  • Nem csak megállapítjuk a csőtörés vízszivárgás helyét, hanem ki is javítjuk a meghibásodott csőszakaszt.
  • Magasan képzett vízszerelő mesterekkel dolgozunk.

Az infravörös termográfia a hővideó vagy hőképalkotás olyan folyamat, amelynek során egy hőkamera rögzíti és képet készít egy tárgyról egy folyamat során a tárgyból kibocsátott infravörös sugárzás felhasználásával, amelyek az infravörös képalkotás tudományának példái. A termográfiai kamerák általában az elektromágneses spektrum hosszú infravörös tartományában észlelik a sugárzást (körülbelül 9000–14 000 nanométer vagy 9–14 μm ), és erről a sugárzásról képeket készítenek, amelyeket termogramoknak neveznek. Mivel a fekete test sugárzási törvénye szerint infravörös sugárzást minden abszolút nulla feletti hőmérsékletű objektum bocsát ki a termográfia lehetővé teszi a környezet megvilágítását látható megvilágítással vagy anélkül. A tárgy által kibocsátott sugárzás mennyisége a hőmérséklettel nő ezért a termográfia lehetővé teszi a hőmérséklet változásainak megfigyelését.

Ha hőkamerán keresztül nézzük, a meleg tárgyak jól kitűnnek a hidegebb háttér előtt; a vezetékrendszerek, csövek, eltérő hőmérsékletű tárgyak éjjel-nappal jól láthatóvá válnak a környezettel szemben. Ennek eredményeként a termográfia különösen hasznos olyan esetekben amikor langyos vagy melegvizes rendszereket térképezünk fel, mivel a hidegebb kékes árnyalattól jól megkülönböztethető a melegebb folyadék útvonala. A hőképek vagy termogramok valójában egy tárgy által kibocsátott, továbbított és visszavert infravörös energia mennyiségének vizuális megjelenítése. Mivel az infravörös energiának több forrása van, ezzel a módszerrel nehéz meghatározni egy tárgy pontos hőmérsékletét. A hőkamera képes algoritmusokat végrehajtani az adatok értelmezésére és kép készítésére. Bár a képen a néző egy közelítő hőmérsékletet mutat, amelyen az objektum működik, a kamera valójában több adatforrást használ az objektumot körülvevő területek alapján az érték meghatározásához, ahelyett, hogy a tényleges hőmérsékletet észlelné.

A tárgyak kibocsátó képességét emissziós képességnek, a sugárzás elnyelését abszorpciónak nevezzük. Kültéri környezetben a szél konvektív hűtését is figyelembe kell venni, amikor pontos hőmérséklet-leolvasást próbálunk elérni. Télen jelentős eltérés lehet a kamerakép között a nyáron megfigyelhető kameraképhez viszonyítva.

A hőkamera a kép készítése során egy sor matematikai algoritmust alkalmaz. Mivel a kamera csak azt az elektromágneses sugárzást képes látni, amely emberi szemmel nem látható, ezért képet épít a rögzített adatokból a kijelzőn és látható képet rögzít, általában JPG formátumban.

Az érintésmentes hőmérsékletrögzítő szerepének betöltése érdekében a kamera az emissziós tényezővel módosítja a vizsgált tárgy hőmérsékletét.

Más algoritmusok is használhatók a mérés befolyásolására, beleértve az átvivő közeg (általában levegő) átviteli képességét és az adott közvetítő közeg hőmérsékletét. Mindezek a beállítások befolyásolják a megtekintett objektum hőmérsékletének végső kimenetét.

Ez a funkció teszi a hőkamerát kiváló eszközzé elektromos és mechanikai rendszerek vizsgálatához és karbantartásához az iparban és a kereskedelemben. A megfelelő kamerabeállítások használatával és a képrögzítés körültekintésével a hőkibocsátó rendszerek átvizsgálhatók, és a problémák megkereshetők. A melegvizes rendszerek hibáit (melegvizes csövek, padlófűtés stb.) például nagyon könnyű megtalálni.

Az energiatakarékosság terén a hőkamera többre képes. Mivel láthatja egy tárgy effektív sugárzási hőmérsékletét, valamint azt, hogy az objektum mire sugárzik, segíthet megtalálni a hőszivárgás forrásait és a túlmelegedett területeket is.

Látható tehát a fenti leírásból, hogy a hőkamera sok praktikus célra használható, többek között csőszakaszok feltérképezésére, melegvizes rendszerek vizsgálatára is.

Szolgáltatásaink, amelyekben számíthat ránk:

Évek óta a csőtörések bemérését végezzük többezer feltárt és kijavított csőszakaszt tudva magunk mögött. Ügyfeleink elégedettsége a garancia arra, hogy eredményes és jó munkát végzünk.

Csőtörés bemérés éjjel nappal

Ha hívnak bennünket kérjük mondják el, hogy miben segíthetünk, milyen gyanús jeleket tapasztalnak, feltételezhető-e a csőtörés vagy vízvezeték repedés? A pontos címet is szükséges tudnunk, hogy időben a helyszínre érhessünk. Mivel pontos árat csak akkor tudunk mondani, ha már tudjuk a csőtörés (vizesedés, csőrepedés stb. okát) ezért munkatársunk a telefonban mindig hozzávetőleges árajánlatot tud adni, hogy nagyjából mennyibe kerülhet a munka. Ha ügyfelünk elfogadja ajánlatunkat haladéktalanul sietünk a helyszínre és elkezdjük a munkát.

Bármilyen csőtöréssel, dugulással, gyanús penészfoltokkal, tócsával stb. kapcsolatban kereshetnek bennünket, igyekszünk a legjobb tudásunk szerint segíteni Önöknek.

Elégedett ügyfeleink az első munka után általában már minket hívnak újra, illetve ajánlják munkánkat másoknak is. Úgy gondoljuk, hogy a jól és pontosan elvégzett munka már önmagában bizalmat ébreszt ezért úgy dolgozunk ahogy azt magunktól is elvárnánk hasonló helyzetben.

Ha Ön is szeretné hogy infra kamerával, hőkamerával végezzünk vizsgálatokat akkor kérem hívjon  a fent látható telefonszámon és vegye fel velünk a kapcsolatot.