Mitől pörög a vízóra?

Vízszivárgás keresés, csőrepedés műszeres bemérése 100% garanciával! A vízszivárgás, csőtörés első jele lehet, ha azt vesszük észre leolvasásánál, hogy pörög a vízóra, noha nincs bekapcsolva, kinyitva egyetlen vízfogyasztó csap, vagy háztartási gép sem. Ilyenkor első gondolat, hogy vajon mitől pöröghet a vízóra? Választ csak akkor kaphatunk, ha egyesével átnézzük az alábbi fogyasztókat:

Legyen a WC tartály vízbevezető csapja teljesen elzárva. Ha elzártuk és megállt az óra pörgése, akkor a WC tartály vízleeresztő egységénél folyik el a víz. Előfordulhat, hogy nem teljesen zárt a lefolyó nyílásnál a gumi tömítés mondjuk vízkő vagy más szennyeződés miatt, ilyenkor csöpöghet a víz a wc-be. A vízleengedő egység tisztítása megoldhatja ezt a problémát. Az is előfordulhat, hogy nem zárja el a vizet az egység, ha megtelt a tartály. Ilyenkor picit szivárog a víz, de a mennyiség a túlfolyón belefolyik a WC-be. Ezt úgy vesszük észre, hogy figyeljük a WC csészét leengedés után. Ha a feltöltés befejezése után is minimális vízfolyást tapasztalunk a WC-ben akkor túlfolyik a rendszer. Ilyenkor az elzáró szelepnél lévő gumitömítéseket érdemes megvizsgálni.

Hosszú távon mindenképpen érdemes a vízkő lerakódást figyelemmel kísérni, mert ez okozza a meghibásodások jelentős részét. A vízkövet eltávolíthatjuk vízkőoldó ráfújásával, majd alapos tisztítással, leöblítéssel. tehetünk vízkőoldót a WC tartályba is, majd ennek lehúzásával a teljes rendszert tudjuk vízkő mentesíteni.

Mitől pörög a vízóra?

Ha a WC jól működik, és nem pörög a vízóra a feltöltés után, akkor vegyük szemügyre a háztartási gépeket. A legtöbb mosogató és mosógép rendelkezik vízbeeresztő szeleppel, amelyek csöpöghetnek, ha vízkövesek lesznek, vagy a tömítés elfáradt. Ilyenkor minden egyes vízcsatlakozót el kell zárni, és ha leáll a vízóra pörgése, akkor valamelyik gép a ludas. Egyesével kinyitva a gépeket megnézhetjük, hogy melyiknél kezd el pörögni az óra, az a gép ereszti a vizet. A vízbeengedő szelep javításával, vagy a tömítés cseréjével orvosolható a probléma.

A háztartásban a pörgő vízóra leggyakoribb oka, hogy valamilyen csap, vízleeresztő nyitva maradt, kerticsap, vagy a mosdó, mosogató.

Ha csőtörés jeleit tapasztalja valaki ingatlanában, hívjon fel bennünket és a lehető leggyorsabban a helyszínre sietünk korszerű szerviz autónkkal. Mi megtaláljuk a csőtörés helyét, erre garanciát adunk. A szervizautóban nem csak a csőtörés beméréshez szükséges felszerelés található meg, hanem dugulás elhárításhoz, vízvezeték javításhoz, vízszereléshez, csatornaszereléshez használható felszerelések, szerszámok is vannak.

Csőtörés bemérés azonnali indulással SOS

ha felhív bennünket a következő információkra lesz szükségünk: Pontos cím, hogy gyorsan a helyszínre érhessünk. Ha hívnak bennünket kérjük mondják el, hogy miben segíthetünk, milyen gyanús jeleket tapasztalnak, feltételezhető-e a csőtörés vagy vízvezeték repedés? Mivel pontos árat csak akkor tudunk mondani, ha már tudjuk a csőtörés (vizesedés, csőrepedés stb. okát) ezért munkatársunk a telefonban mindig hozzávetőleges árajánlatot tud adni, hogy nagyjából mennyibe kerülhet a munka. Ha ügyfelünk elfogadja ajánlatunkat haladéktalanul sietünk a helyszínre és elkezdjük a munkát.

kamerás csatornavizsgálattal be tudunk hatolni a padlóban futó csövek belsejébe is, és meg tudjuk vizsgálni őket belülről, erre semmilyen más vizsgálat nem képes.

Ha más módszer nem alkalmazható, akkor a kamerás csatornavizsgálat megfelelő eredményt adhat. Az endoszkópos kamera mindent lát, hiszen erős fényforrással nagyítva vizsgálhatók meg a csőszakaszok olyan rejtett vagy nehezen hozzáférhető helyen is, ahova bontás nélkül nem juthatunk el. Ugyanígy segítséget nyújt a kamerás csatornavizsgálat akkor is ha nagyon kis lyukon szivárog a víz, csak minimálisan csepeg, ezért a zaj és mikrofonos vizsgálatok nem vezetnek eredményre.

Csőtörés bemérés ár

Olcsó csőtörés bemérés árak! Ha tudjuk a csőtörés pontos helyét, és a feltárási, javítási munka nagyságát is, akkor tudunk a csőtörés megszüntetésére és a javításra is végleges árat adni, csak az elvégzett munka után kell fizetni. 

A csőtörés műszeres bemérésre a munka megkezdésekor adunk egy árajánlatot. A teljes csőtörés helyreállítás árát  akkor tudjuk megbecsülni, illetve akkor tudunk árajánlatot adni a csőtörés megszüntetésére, ha már tudjuk a csőrepedés helyét, és meg tudjuk becsülni az elvégzendő munka nagyságát.

Miért válassza cégünket?

  • Éjjel nappal 0-24-óráig rendelkezésre állunk,
  • magasan felszerelt szervizautónk segítségével bármilyen problémára megtaláljuk a megoldást.
  • Duguláselhárítással is foglalkozunk, tehát nem csak csőtöréssel kapcsolatban kereshetnek minket.
  • Hétvégén is dolgozunk, ünnepnapokon is.
  • Évtizedes tapasztalattal rendelkezünk a csőtörés bemérés területén,
  • Nem csak megállapítjuk a csőtörés vízszivárgás helyét, hanem ki is javítjuk a meghibásodott csőszakaszt.
  • Magasan képzett vízszerelő mesterekkel dolgozunk.

Bármilyen csőtöréssel, dugulással, gyanús penészfoltokkal, tócsával stb. kapcsolatban kereshetnek bennünket, igyekszünk a legjobb tudásunk szerint segíteni Önöknek.

Ha semmilyen módon nem tudja kideríteni, hogy mitől pörög a vízóra, akkor hívjon bennünket telefonon és segítünk a hiba feltárásában.