Nyomvonal meghatározás

Vízcső, csőhálózat nyomvonalának meghatározása műszeres beméréssel, garanciával. Ha nem tudja merre futnak a vízvezeték csövek, vagy csőtörést, szivárgást észlel, haladéktalanul hívjon bennünket. A régi időkben ha szivárgás volt akkor végi túrták a kertet ahhoz, hogy a hibás csőszakaszt megtalálják, illetve egyedi barkács megoldásokat alkalmaztak a csőrepedés helyének megtalálásához. A szivárgás jellemző pontjai mindig azokon a részeken találhatók ahol szerelt illesztés van, vagy nagyobb erőhatás éri a csővezetéket.

muszeres-vizsgalat

A hatvanas években az ólomcsöveknél az illesztés, forrasztás voltak a gyenge pontok, de maga az ólom is sérülékeny volt, bár az ólom nem rozsdásodik, viszont oxidálódik a felülete. Utána a vas vízcsövek következtek, amelyek viszont hajlamosak az anyaghibákra, és a rozsdásodásra is. Ezért nem lehet egyértelműen következtetni a szivárgás helyére a vízhálózat anyaga alapján. A csatlakozási, és szerelési pontos, valamint a szélsőséges környezeti hatásoknak kitett részek sérülnek a gyakrabban (vízóra, a felszínhez közeli vizes szerelvények, kerti csp stb.), míg a védett csőszakaszok a legkevésbé, főleg ha a kivitelező vízszerelő precíz munkát végzett a szerelésnél. Tehát a mostoha viszonyok a vízóra után következő csőszakaszt érik, majd a házban azt a részt ahol esetleg nincs fűtés és a falban futó csővezetékben megfagyhat a víz.

A csővezetékekben a szerelvényeknél, a csatlakozásoknál és illesztéseknél bárhol szivárgás indulhat, hiszen az épület fala is mozoghat, nem csak földrengésnél, hanem hőmérséklet változásnál is (dilatáció). De problémákat okozhat akár egy szög beverése is, ha az eltalál egy falban futó vízvezetéket. Volt egy emlékezetes eset, amikor a szobaajtókban a küszöb felfúrásánál sikerült a szigetelt padlóban futó összes vízvezetékeket átfúrni…

A műszeres csőtörés bemérés gyors és egyértelmű eredményt ad, nem kell a burkolatokat megbontani, nem kell felásni az egész kertet, vagy leverni a falról a vakolatot, hogy megtudjuk a csőtörés helyét. A műszeres csőtörés bemérés gyors, hatékony és olcsóbb mint a hagyományos feltárós, kiásós megoldás. A műszeres beméréssel bontás nélkül csak meghatározni lehet a csőrepedés helyét. A helyreállítás, csőtörés javítása már a hagyományos eszközökkel történik. Viszont jelentős idő és költség spórolható meg vele, hiszen elegendő azon a kis részen bontani ahol a cső sérülés található.

A műszeres csőrepedés bemérés további előnye az olcsósága is, hiszen a vízhálózat feltárása hagyományos eszközökkel jelentős költségekkel jár. Ki kell ásni a kerti csővezetéket, bent az épületben a falban futó vezetékeket is fel kell tárni, ez a vezetékeket fedő burkolatok eltávolításával is jár. Ha megvan a szivárgás helye, akkor a teljes feltárt rész újra be kell fedni, burkolni ami jelentős költség és az épület méreteivel együtt nő. Ha műszerrel tárjuk fel a szivárgás helyét, akkor csak egy kis részen kell kiásni a földet vagy megbontani a burkolatot, ami azért lényegesen kevesebb munkával és zajjal jár, valamint a képződő törmelék, sitt, szemét is jóval kevesebb. Így könnyen belátható, hogy a műszeres feltárás olcsóbb minden más módszernél.

kamerazas

A csőtörés biztosítási esemény. Minden költséget ami a csőtöréssel kapcsolatos kifizeti a biztosító, abban az esetben ha a biztosított is közreműködik a kár enyhítésében. Minden biztosító törekszik arra, hogy a kár esetén a biztosítottnak kifizetett összeg minél kevesebb legyen. Ezért fontos lehet tudni hogy csőtörés esetén a biztosító milyen bemérési módszert támogat. A kárt az észleléstől számított 2 munkanapon belül kell bejelenteni a biztosítónak. A bejelentést követő 5 napon belül a biztosító leszemlézi a helyszínt és utána kezdhető el a javítás. A szemle előtt csak a további kár megakadályozásához szükséges lépéseket szabad elvégezni. A káresemény bejelentése legegyszerűbben az adott biztosító oldalán történhet.

mero

A modern épületgépészeti eljárások változatos vízcsőhálózati megoldásokat alkalmazhatnak. Gyakori, hogy  a  padlószigetelésben és a gipszkarton falakban vannak elrejtve a szennyvíz illetve a vízhálózati és elektromos vezetékek amelyek kívülről egyáltalán nem észlelhetőek. Így tehát a nyomvonal meghatározása is csak műszeres úton lehetséges. A technológia fejlődésével egyre jobb minőségű műszerek jelennek meg a piacon, melyeknek a segítségével bármilyen vezeték pontos nyomvonala meghatározható, illetve segítenek a csőrepedés helyének pontos feltárásában. A nyomvonal meghatározását többféle körülmény nehezítheti. Milyen mélyen van a csővezeték, milyen burkolat illetve szigetelés van rajta, illetve van-e vasbeton háló felette. A csőtörés bemérés nem csak egyfajta műszerrel történik, hanem a csővezeték helyének és a fent leírt nehezítő körülményeknek a függvénye, hogy melyik műszerrel tudjuk a csőrepedés helyét pontosan bemérni. Ezeknek a műszereknek a használata komoly szakértelmet igényel, hiszen bonyolult és finom műszerek ezek és csak a szakértő kezekben hoz kielégítő eredményt. Weboldalunkon néhány mondatban bemutatjuk ezeket, hogy ügyfeleink laikusként is képben legyenek ezeknek a műszereknek a használatáról.

Miért válassza cégünket?

  • Évtizedes tapasztalattal rendelkezünk a csőtörés bemérés területén,
  • Nem csak megállapítjuk a csőtörés vízszivárgás helyét, hanem ki is javítjuk a meghibásodott csőszakaszt.
  • Magasan képzett vízszerelő mesterekkel dolgozunk.
  • Éjjel nappal 0-24-óráig rendelkezésre állunk,
  • magasan felszerelt szervizautónk segítségével bármilyen problémára megtaláljuk a megoldást.
  • Budapesten és Pest megyében is dolgozunk.
  • Duguláselhárítással is foglalkozunk, tehát nem csak csőtöréssel kapcsolatban kereshetnek minket.
  • Hétvégén is dolgozunk, ünnepnapokon is. nekünk ügyfeleink az első.

A pontos munkavégzés feltétele a megfelelő gyakorlat és a jó szervizháttér. Évtizedek óta foglalkozunk duguláselhárítással, csőtörés beméréssel, nyomvonal megállapítással, méréssel. A szükséges szervizhátteret korszerű mobil csőtörés bemérés szervizautónk biztosítja, amelyben minden szükséges felszerelés megtalálható amire a munka során esetleg szükségünk lehet.

Csőtörés bemérés éjjel nappal az Önök szolgálatában.

Elégedett ügyfeleink az első munka után általában már minket hívnak újra, illetve ajánlják munkánkat másoknak is. Úgy gondoljuk, hogy a jól és pontosan elvégzett munka már önmagában bizalmat ébreszt ezért úgy dolgozunk ahogy azt magunktól is elvárnánk hasonló helyzetben.

Ha hívnak bennünket kérjük mondják el, hogy miben segíthetünk, milyen gyanús jeleket tapasztalnak, feltételezhető-e a csőtörés vagy vízvezeték repedés? A pontos címet is szükséges tudnunk, hogy időben a helyszínre érhessünk.

Mivel pontos árat csak akkor tudunk mondani, ha már tudjuk a csőtörés (vizesedés, csőrepedés stb. okát) ezért munkatársunk a telefonban mindig hozzávetőleges árajánlatot tud adni, hogy nagyjából mennyibe kerülhet a munka. Ha ügyfelünk elfogadja ajánlatunkat haladéktalanul sietünk a helyszínre és elkezdjük a munkát.

Bármilyen csőtöréssel, dugulással, gyanús penészfoltokkal, tócsával stb. kapcsolatban kereshetnek bennünket, igyekszünk a legjobb tudásunk szerint segíteni Önöknek.