Korrelációs csőtörés bemérés

Korrelációs műszeres csőtörés vizsgálat akár azonnal. Hívjon ha csőtörés, csőrepedés tüneteit észleli, és segítünk pontosan meghatározni a helyét, illetve szakszerűen megjavítjuk a sérült csőszakaszt. A korrelációs csőtörés bemérés műszer mint a neve is mutatja összehasonlító, korrelátor műszer, amely két értéket hasonlít össze. Ilyenkor a vizsgálandó csőszakasz két fém pontjára felhelyezünk egy-egy zaj érzékelőt. Ezek tulajdonképpen rezgést érzékelnek, hiszen a szivárgó víz rezgést kelt a csövekben.

csőtörés bemérés

A csőtörés, vízszivárgás rezgéssel, zajjal jár. Ha nem túl erős ez a zaj, korrelátor műszerünk akkor is érzékeli, hiszen rendkívül érzékeny a műszer. Az érzékelők rádiófrekvenciás úton kommunikálnak a műszerrel. 

muszeres csorepedes vizsgalat

Ha a két pont között van a vízszivárgás, csőtörés helye, akkor a műszer segítségével a két mérőpont közötti különbség alapján a műszer kiszámolja a csőtörés pontos helyét.

Szolgáltatásaink, amelyekben számíthat ránk:

A csőtörés helyének a megtalálása mechanikus feltárással a vízhálózat rendszerében majdnem lehetetlen vállalkozás. Ha elkezdi, rá fog jönni, hogy könnyebb egy tűt megtalálni a szalmakazalban, mint egy kis repedést, ami keletkezett egy kis családi ház víz rendszerében. A korszerű fejlesztések, amelyek az űrkutatás mintegy „mellékterméke” -ként jött létre segít a pontos csőtörés helyének a meghatározásában. Ennek egyik úttörője a korrelációs csőtörés bemérés, amely a vízszivárgás helyének megállapítása bontás nélkül egyik leghasznosabb és legmegbízhatóbb módszere. A korreláció tulajdonképpen egy hangalapú összehasonlítási módszer, amely segítségével a csőtörés vízszivárgás által keltett zaj helye (ugye ezt a helyet keressük a csőtörésnél) könnyen megállapítható.

A víz által keltett zaj helye mikrofonos jelfeldolgozók segítségével határozható meg pontosan, a két vagy több érzékelő által felvett jel erőssége, illetve különbsége határozza meg a zaj kibocsátásnak a helyét. A korreláció a pontos hely meghatározásában nyújt segítséget. A technológia ekkor is jó segítséget tud nyújtani, ha egyébként a szivárgás erőssége az ember által érzékelhető tartományos kívül esik mert nagyon halk, az ember számára nem érzékelhető zajt bocsát ki.

A korrelációs csőtörés bemérésnél mindig több mérést végzünk, mert a több mérési pont vizsgálata adja a pontos eredményt, illetve ellensúlyozza a vizsgálat pontatlanságát a terepviszonyok vagy az esetlegesen már javított csőszakaszok esetén. A korrelációs mérés azokban az esetekben teljesen pontos, ha a mérési pontos közötti csőszakasz egy nemű egyforma anyagból készült javítatlan csőszakaszt mér, amelynek a körülvevő anyaga is hasonló vagy egyforma. Természetesen a korrelációs technológia érzékeli az esetlegesen megváltozott körülményeket és a mérés pontosításnál 100%-os pontossággal megkapjuk a hiba helyét.

A szivárgás megtalálásban a csőrepedés által keltett zaj időkülönbségét méri mikrofonos szenzorokon keresztül a műszer. A csőrepedés esetén a kilépő víz által keltett zaj kettő irányban indul el, a repedés jobb és baloldalán és a vízcső továbbítja ezt a zajt. A korrelátorral ezt a rezgést, illetve a kilépő víz zaját mérjük, amelyek a csőszakaszra helyezett érzékelő mikrofonok segítségével jellé alakulnak. A két jel egymáshoz való viszonyát, illetve a jel erősségét méri a berendezés a jel kilépési helyéhez viszonyítva. A mikrofonok által rögzített jel a fémcsövekben jobban terjed, mint a műanyag (kpe) csövekben, mivel a hang és a rezgés a fém anyagokban jobban terjed, mint a műanyagokban. A viszonyítás eredménye lesz a csőtörés pontos helye, amelyet a korrelációs csőtörés bemérés műszer pontosan megmutat. Ha már tudjuk a pontos helyet akkor egy ellenőrző mérés után feltárható a hiba helye és megkezdődhet a sérült csőszakasz megjavítása. Mi nem csak megkeressük a hiba helyét, hanem meg is javítjuk a csőtörést, csőrepedést.

Vízszivárgás esetén vannak jelek, amelyek alapján fel lehet ismerni, hogy csőtörés alakulhatott ki, ilyenek a kis víztócsa, felázások a falakon, penészfoltok, víz a vízóra aknában, a pincében, egyéb helyiségben.

Általában a szemmel látható részeket vizsgáljuk meg először látszik-e, hogy honnan folyik ki a víz, vagy pedig a szivárgás helye rejtve marad. Ha nem látjuk a szivárgás helyét mindenképpen célszerű csőtörés bemérést kérni hiszen gyorsan a helyszínre érkezünk, és a bontás méreteihez képest aprópénzért bemérjük a hiba okát, helyét, és meg is javítjuk a meghibásodott csőszakaszt. Ha felássuk a kertet, leverjük a burkolatokat akkor akaratlanul is többmilliós kárt okozhatunk önmagunknak. A csőtörés beméréssel néhány tízezer forintból megoldható és kijavítható a hiba, amellett az időközben elfolyt vízből származó kárunk is kisebb lehet, ha gyorsan cselekszünk.

Csőrepedés javítás, csőtörés javítás 100% garanciával magasan képzett vízszerelő mesterektől. Válasszon bennünket ha szeretne jó minőségű és gyors munkát kedvező áron.

Ha bármilyen gyanú utal arra, hogy csőrepedés csőtörés van az ingatlanán belül akkor hívjon bennünket hogy segíthessünk a csőtörés helyéne pontos meghatározásában a korreláció segítségével.